om föreningen

ProQvi

Föreningen startades 2010 för kvinnor som av olika anledningar känner sig utanför: kan vara på grund av flytt, personliga förhållanden, hälsa och arbetet; även drömmar och ambitioner kan bidra till att man käner sig lämnat ensam med sina tankar, utan stöd.

 

Vilket innebär att i våra ögon, känna sig ensam eller utanför inte nödvändigt är något dåligt. Ofta händer det, att stora förändringar inleds med stunder av tystnad.

 

Det är viktigt att inte vara rädd. Det är också viktigt att veta, att du är knappast ensam om dina känslor och erfarenheter. Det finns alltid en utväg, någon väg för utveckling finns det alltid. Ingen kan lova att det blir enkelt, men det kanske är bättre än mållöst se på livet strömma förbi.

 

Du är en kvinna, naturens fantastiska skapelse, och du har mycket ge och få av livet. Låt ingen tvivla på det.

 

Inom föreningen har flera olika sorts aktiviteter varit aktuella: både varaktiga (lördags svenska snackis och lördags träningspass, simskola och vattengympa), enskilda arrangemang (kulturprojekt och festivaler, öppet hus och fikastunder, utflykter och studiebesök) och även personliga möten i olika ärenden.

 

ProQvi är en aktiv medlem i BFSO (Bjuvs föreningars samorganisation), och medverkar aktivt vid andra förenings - och kommunens evenemang (Prova-På mässor, Tivolikvällar).

 

Som medlemmar i föreningen är alla tjejer välkomna , inklusive personer som känner sig som sådana. Män och organisationer kan vara stödmedlemmar, och stödet vi, som vilken ideell förening som helst, uppskattar verkligen mycket!

 

Skillnaden mellan att vara en medlem och inte vara den, är smidighet av er deltagande i våra aktiviteter. De flesta aktiviteter är öppna för alla kvinnor oavsett medlemskap, undantaget är t.ex. filmvisningar som regleras av upphovsrättsbestämmelser. Däremot kan entréavgifter förekomma för icke-medlemmar, plus att som medlem, får du uppdateringar per meil eller telefon om kommande aktiviteter (vissa kan vara rätt spontana och utannonseras inte).

 

Föreningens bankgiro är 645-8327.

 

Adress: Parkgatan 12, 26776 Ekeby. email: tania.bauder@proqvi.se

 

 

 

 

Här kan du läsa vad föreningen står för (våra stadgar)

ProQvi © 2014 All Rights Reserved Foto: Tania Bauder & Daria Petrachkova